Bra jukset kompis – Aftenposten

Skrev i mitt forige inlegg om juksing i skolen. Sendte også et inlegg som kom med i aftenpostens nettavis. Innlegget er som følger:

 

Bra jukset, kompis!

Er det blitt greit å jukse i den norske skolen? Jeg går selv på videregående og tvinges til stadighet til å se mine medelever jukse på prøver. Og det som skjer i det skjulte, dras opp i gjengen etterpå. «Fy fader, folkens, jeg skrev på innsiden av beltet» eller «Jeg var sikker på at sensor skulle ta meg». Det virker rett og slett som at det har vokst frem en kultur rundt dette.

Kanskje virker det som en bagatell, men å jukse på en faktaprøve kan gjerne bety at du løfter karakteren din et hakk. Om du da jukser i to-tre fag, sitter du plutselig med en håndfull ekstra studiepoeng. Ikke bare lurer du deg til en studieplass, men det betyr også at du dytter ut en annen kandidat. Det skremmer meg at juks i så stor grad er akseptert blant elevene, når det går så hardt utover andre.

Jeg mener du bør stryke i hele faget du jukset i, om du tas. Dette vil heve terskelen for å jukse. Dessuten ser jeg ingen poeng i å gi juksere sjansen til å hente seg inn igjen. Jukser du på en prøve, er det store sjanser for at du allerede har jukset på en annen prøve i samme fag.

Inntil det tas grep for å få bukt med juksingen, vil jeg oppfordre alle til å minne kompisene på at det ikke er kult å jukse. Husk at det kan være din studieplass han stjeler.

 

Du finner også innlegget HER

2 kommentarer til «Bra jukset kompis – Aftenposten»

  1. Fantastisk. Helt fordragelig at folk faktisk tror det er greit å jukse – hvorfor skulle det være det? Du lærer ikke noe mer, hvordan forventer du da at du skal klare deg videre, i en jobb f.eks.?

    1. Problemet er jo kanskje at det ikke får særlig store konsekvenser for deg. Om du jukser i geografi er jeg sikker på at du kan bli en fantastisk økonom uansett.

Legg inn en kommentar