Damenes Tale 4. dagsballet 2011

I jula ble jeg spurt om å holde en tale til ære for damene. Det var veldig vanskelig å finne tips og eksempler på nettet så under følger talen jeg skrev og holdt. Talen fikk overraskende gode tilbakemeldinger!

Kjære forsamling, men spesielt damene som er her, for det er dere jeg har fått i oppdrag å gjøre stas på. Når jeg i går takket ja til å holde damenes tale dukket det opp et par bekymringer, spesielt hva jeg skulle si og hvor lenge jeg skulle snakke. Jeg kom fort på et klokt råd som jeg leste et sted for en stund siden, det er som følger: En god tale er som et skjørt, langt nok til å dekke det viktigste, men så kort at det er spennende.

Så da var lengden på plass og innholdet gjenstod. Det viste seg at det ikke var særlig vanskelig å finne på noe å si heller, for bare på stikkordsform kunne talen vare hele kvelden, Vakre, Tiltrekkende, Sjarmerende, Smilende, glimrende, søte… listen er evig lang.
Men jeg antar det er flere en meg her som er interessert i å svinge seg litt på dansegulvet, eller snakke med de nydelige jentene vi er så heldige å ha her, så jeg måtte finne på noe annet å si.

Jeg har aldri holdt en festtale på denne måten før, så jeg måtte gjøre endel Research derfor måtte jeg ty til internett og googlet «damenes tale», Jeg må få si at det hjalp skikkelig på motivasjonen når det første som dukket opp var: Damenes tale er en av de vanskeligste talene å holde, det er en kompleks tale som krever mye av taleren …  Jeg viste jo ikke hva kompleks betydde engang. Heldigvis dukket det opp tips om at du kunne dra inn dagsaktuelle temaer og sammenligninger.
Så når jeg tittet ut av vinduet og det var både kraftig vind og regn var det ikke vanskelig å se likheter til damene. For som en orkan er jentene våte og ville når de kommer men så river med seg både hus og bil før de drar igjen.

Nei, nå får det være nok tull. Dere kvinner, jenter, damer alt etter hva dere føler dere som er bare helt fantastikse. Jeg vet rett og slett ikke hva vi gutta skulle gjort uten dere. Når vi er slitne og alt bare er dumt, da er det dere som trøster oss og får alt til å se lyst ut igjen.  Dere er alltid den siste brikken som kan få et godt liv til å bli perfekt. Selv om det kanskje ikke alltid syntes like godt tror jeg alle gutta i lokalet kan si seg enig i at vi faktisk er veldig glad i dere.

Nå skal dere snart få fortsette med (det vi driver med)

Men før jeg avslutter vil jeg at alle guttene reiser seg og hever glassene i en skål for de perfekte jentene vi er så heldige å ha her hos oss i dag!

Å dere gutter må huske at damene er faktisk mennesker de også, bare klokere og penere en oss.

Kos dere vidre ikveld! Takk for meg

 

38 kommentarer til «Damenes Tale 4. dagsballet 2011»

 1. Ja, for noen vil faktisk gå så langt som å kalle det sivilisert. Dette var en fantastisk tale. Stå på videre og gønn på til du ikke orker mer.

 2. Æg pleie å ha 5000 omdreininger på fyste gir. Dette er jo ikkje uvanlig fordi eg har ein Hiace! Spesielt det svarte tank låkket er jo dritt kuuuul!

   1. Hiacen min greidde eg 11 000 omdreinger på lav-serien. Girkassa rauk og fekk haveri samtidig på motoren. Kå kan eg gjør for å unngå dette? Noen tips?

     1. Eg ville ha sjekka om motorverne hadde løyst ut. Viss ikkje det er til hjelp, så er det Uuuumuuulig!

   1. Ja, dette æ jo spesial omeråde mitt. Null problem! Så klart må du daue den rett etter på. Traktoren liker jo det.

Legg inn en kommentar