Hvorfor i all verden?

Hvorfor i all verden?

 

I dag finnes det haugevis med «dusteregler» i Norge. Du er kriminell om du handler med deg mer en 250g tobakk ifra Sverige, du er kriminell om du ikke betaler avgift når du eier en TV og fra i år er du også kriminell om du tar sol før du er over 18. Dette er kun et lite knipe av «dustereglene» vi har her i Norge.

Jeg kom i snakk med en tysker over internett engang. Etter at jeg tappert prøvde å forklare han hvordan det norske ølsalget fungerer, må jeg si at jeg ble litt oppgitt når han tilslutt sa; og jeg siterer «Det er vel ikke så farlig om butikken stenger ølsalget klokken 20, dere kan jo bare gå på bensinstasjonen.» Da ble jeg rimelig oppgitt, men det fikk meg i alle fall til å innse hvor sinnssykt dumt det er å trekke en presenning over øl stativet. Tror regjeringen, helseetaten eller hvem det nå en er som sitter og finner på dette at vi drikker mindre om ølsalget stenger 3 timer før butikken!?

Når vi er inne på butikker, hvorfor får kun noen butikker ha åpent på søndag?
For ikke lenge siden var det en sak oppe som handlet om at plantasjen fikk holde oppe på søndag imens konkurrentene måtte stenge. Det er i seg selv er ganske urettferdig at plantasjen får selge møbler, hageutstyr og verktøy på søndager, imens Maxbo må stenge. Så hvorfor kan ikke bare alle butikker ha åpent på søndag? Myndighetene sier det er for «å bevare arbeidstakerens rettigheter.» Da er det kanskje på tide å lytte til arbeidstakeren da >Robin Holøien hos plantasjen<
De fleste søndagsjobber er til og med jobber jeg lover dere at studenter med stramt budsjett kommer til å prise seg lykkeligefor! Dessuten vil jo alltid butikken ha valget å stenge på søndager selv om det ikke er lovpålagt.

Dusteregler kan virke veldig harmløse hver for seg, men i sammen er de en skremmende trussel. Om regjeringen ikke respekterer at vi ønske oss frihet, eller ikke tror vi klarer å skille mellom rett og galt selv, og derfor går inn og detaljstyrer samfunnet. Kommer det til å svekke respekten for lovverket. Om du nesten hver eneste dag må irritere deg over dumme bestemmelser som at du ikke får ta solarium, eller MÅ SAGE AV BÅTEN DIN FOR Å BEHOLDE FISKEKVOTEN er det ikke særlig rart at folk kanskje tenker «Er lovene virkelig så viktige?»

Men som vår kjære leder sier:
“Noen må stå opp for reglene når det får konsekvenser for enkeltmennesker”
– Jens Stoltenberg

 

Jeg kunne sikkert skrevet en roman med korte forklaringer på alle dusteregler vi er lovpålagt å følge i det norske samfunnet. Det skal jeg spare dere for, men legg gjerne igjen en kommentar med lover og regler som irriterer dere.